1.3. Online ODBC driver

Voor Multivers Online is een speciale ODBC-driver ontwikkeld. Ook voor het pakket Accounting Gemak is deze driver ontwikkeld.
U kunt hiermee ook online koppelingen leggen naar uw administratie met een Open Data Base Connectivity-koppeling (ODBC), zodat u uw administratiegegevens kunt gebruiken in externe programma's als Microsoft Word® of Microsoft Excel®.

Voorwaarde is dat u via de ODBC-koppeling toegang krijgt tot de gegevens in uw administratiedatabase. Hiervoor moet eerst de juiste ODBC-driver worden geïnstalleerd. Vervolgens moet u een zogenaamde DSN aanmaken en voorzien van voldoende gegevens om toegang te krijgen tot de database.  

  

De drivers (zowel 32 als 64 bits) kunnen gedownload worden van [ODBC Multivers](https://odbc.multivers.nl) nadat u ingelogd bent met uw gebruikersnaam (zonder @u4bsw.nl) en wachtwoord.


De installatie van de driver, het aanmaken en de configuratie van de DSN (Data Scource Name) worden in bijgevoegd document beschreven.

Let op!
Anders dan bij de meeste ODBC-koppelingen kunt u met deze driver alleen gegevens uit de database lezen. U kunt geen gegevens aan de database toevoegen.

Deze pagina was: Nuttig | Niet nuttig